Huis-aan-huiskranten onverminderd populair

nom media huis-aan-huiskranten

In een tijdperk waarin digitale informatie voor het grijpen ligt, zou je denken dat de traditionele huis-aan-huis krant zijn beste tijd heeft gehad. Maar niets is minder waar want de huis-aan-huiskrant is nog steeds springlevend. Maar waarom eigenlijk?

Wie leest de krant
De nieuwste NOM-cijfers tonen opnieuw het grote bereik van de huis-aan-huiskranten aan. 10,8 miljoen Nederlanders (13+) lezen wel eens de huis-aan-huiskrant. Ondanks alle digitale ontwikkelingen leest 76% de krant nog op papier. Dit is goed nieuws voor ondernemers die reclamedrukwerk bij de huis-aan-huiskrant verspreiden.

Ook zijn de doelgroepen die de huis-aan-huiskranten lezen interessant: het blijkt namelijk dat huis-aan-huiskranten veel worden gelezen door lezers tussen de 35 en 64 jaar. Van de 10,8 miljoen lezers bevindt zich 50% in deze leeftijdsgroep. De jongere leeftijdsgroep (13-34 jaar) speelt ook een belangrijke rol met een aandeel van 22%. En onder de leeftijdsgroep van 65 jaar en ouder blijkt dat nog 28% van de lezers de huis-aan-huiskrant leest.

Waarom lezen ze de krant
Mensen blijven geïnteresseerd in lokaal nieuws. De krant geeft lezers informatie over wat er in hun buurt gebeurt, zoals evenementen, gemeentenieuws, cultuur en sport. Ongeveer 78% van de lezers vindt lokale evenementen interessant, terwijl 74% aandacht heeft voor het gemeentenieuws. Daarnaast is er een grote groep van 68% die geniet van artikelen over lokale cultuur en sportuitslagen.

Lezers effectief bereiken
De cijfers uit het NOM-onderzoek laat zien dat veel Nederlanders nog steeds graag op de hoogte blijven van lokaal nieuws. Voor ondernemers is dit goed nieuws, want zij kunnen via de huis-aan-huiskrant deze geïnteresseerde lezers bereiken. Bij All-Inn Verspreidingen gaan we een stapje verder om de aandacht van deze lezers te trekken en dat doen we door slechts een paar folders toe te voegen aan de huis-aan-huiskrant. Zo creëren we een hoge attentiewaarde.

Meer weten over reclamedrukwerk bij de huis-aan-huiskrant? Stuur nu een berichtje naar verkoop@verspreidingen.nl of bel 0571 – 274 137.

Bron: nommedia.nl