Hoe ver is mijn klant bereid te reizen

Reistijd analyse

Wat is een reistijd analyse?

Een reistijd analyse helpt je verschillende dingen in kaart te brengen. In dit artikel geven we je antwoordt op vragen als; wat is een reistijd analyse? Wat kan ik met zo’n analyse? Welke informatie heb ik nodig om zo’n analyse te maken? En wat kost een professionele analyse? Liever direct een live demo plannen? Klik dan hier

Reistijd analyse

Reistijd analyses geven inzicht in de gemiddelde tijd die consumenten bereid zijn te reizen naar bijvoorbeeld een vestiging of winkel locatie. Door deze tijd te analyseren ben je in staat beter en gerichter reclame te maken. Denk hierbij aan out off home, social media, folder verspreiding etc. Daarnaast heb je ook meer inzicht in wat er zoals speelt binnen de omgeving van je klant. Hoe deze woont, wat lokaal nieuws is etc. Wanneer je aan de slag wil om de bereidheid tot reizen te achterhalen is het handig om te kijken welke informatie er al beschikbaar is binnen de organisatie waar je werkt. Leveren jullie bijvoorbeeld spullen thuis af bij de klant? Dan is er ongetwijfeld een afleveradres voorzien van een postcode. Uiteraard kun je ook klanten en loyaliteit programma’s raadplegen. Naast reistijd kun je middels specifieke klant kenmerken ook bepalen hoe groot jouw afzetgebied is.

Demo inplannen?

Plan nu je gratis proefrit in! In een half uur laten we jou zien wat reistijd kan betekenen voor jouw organisatie.

 

Hoe maak ik een reistijd analyse?

Zoals hierboven omschreven is de locatie van je klant nodig om de reistijd naar de POI (point off interest) te bepalen. Wanneer je een 6 positionele postcode bezit zoals bijv. 7391AK weet je tot op straatniveau wat het woonadres van de klant is. Wij gebruiken een TomTom data set om middels het Nederlandse wegennet uit te rekenen hoe lang iemand met een auto onderweg is. Wij kunnen je al vanaf een bedrag van 150,- euro helpen met een basis reistijd analyse.

Wat kan ik met een reistijd analyse?

Reistijd analyses geven je een postcode overzicht, een JPEG afbeelding en een visualisatie van je eigen winkel. Deze postcodes kun je voortaan inzetten bij het instellen van je online advertenties net als voor je offline advertenties in bijvoorbeeld huis aan huis kranten. Zie de afbeelding voor een voorbeeld van onze visualisatie. Uiteraard kunnen we dit ook voor 200 winkels tegelijk met een gelijke reistijd.

Wat kost een reistijd analyse?

Een reistijd analyse heb je al vanaf 150,- euro per locatie. Doordat er niet wekelijks grote wijzigingen plaatsvinden in klanten stromen of het Nederlandse wegennet kun je met de verkregen analyse natuurlijk een hele tijd vooruit. Wil je ook graag extra consumentendata toevoegen aan je analyse dan kunnen de kosten oplopen. Dit is echter afhankelijk van het aantal data sets, de benodigde uren en eventuele specifieke wensen.

 

Voorbeeld

Zie hier een analyse van 12 minuten reistijd naar de Shell in Brielle.
Klik binnen de link op de postcode vlakken en zie direct lokale informatie.