Woordenboek

Wat is het verschil tussen flyer, folder en brochure?
– Een flyer, of wel een leaflet, is enkelvoudig drukwerk aan één of beide zijden bedrukt.
– Een folder is een vel papier dat één of meerdere keren wordt gevouwen.
– Een brochure bestaat uit meerdere vellen papier dat in de rug bijeengehouden wordt door middel van nietjes, dan wel lijmen.

Kleuren
Wat is CMYK?
(Cyan, Magenta, Yellow, Key). Met deze vier basiskleuren, inclusief zwart, kun je een groot aantal kleuren krijgen


Wat zijn PMS-kleuren?
PMS staat voor Pantone Matching System. Pantone is de naam van het bedrijf dat kleurcoderingen publiceert. PMS kleuren (ook wel Pantone kleuren genoemd) zijn gestandaardiseerde kleuren waarbij de inkt van tevoren wordt gemengd tot de juiste kleur.

Wat zijn RGB-kleuren?
Het RGB-kleursysteem is een kleurcodering, een manier om een kleur uit te drukken met behulp van een combinatie van de drie primaire kleuren Rood, Groen en Blauw.

Drukwerk
Wat is DPI?
Dots Per Inch, afgekort DPI. Dit is in de computertechniek een eenheid van de resolutie, DPI staat voor het aantal punten per inch.

Wat is een Tiff-bestand?
Tagged image file format (TIFF) is een type bestand voor de opslag van afbeeldingen. TIFF bestanden zijn vaak een stuk groter dan .jpeg of .gif en worden meestal gebruikt voor drukwerk.

Wat is een EPS- bestand?
Een EPS bestand of wel een zogenaamd ‘vector bestand’ is een digitaal overgetrokken bestand. Lijnen worden overgetrokken of vlakken worden gemaakt en ingekleurd.