Versoepeling corona beleid killing voor bezorgers.

Bezorgbaas - offerte aanvragen

Alle zeilen bij om kwaliteit te behouden. Aan het begin van het “corona tijdperk” (maart 2020) namen het aantal aanmeldingen voor het bezorgen van een krantenwijk met 900% toe. In elke uithoek van Nederland was wel een bezorger te vinden. Nu de eerste versoepelingen worden doorgevoerd kijken we graag eens naar de huidige stand van zaken maar ook zeker naar de toekomst.

Pim in gesprek met.
Pim Jansen (CEO I All-Inn Verspreidingen) ging in gesprek met collega’s Leo Tijssen (Teamlead Bezorging en Kwaliteit) en Hanneke Brinkman (Marketing Communicatie Adviseur)

samen

In ons dashboard zien we nu dat onze bezorgadministratie 60% minder bezorgers heeft aangenomen dan de afgelopen 2 jaar. Hoe kan dat?
Leo: “Aan het begin van corona kregen we enorm veel aanmeldingen binnen. Daar waar een bezorger werd gezocht werd de wijk vrijwel direct gedicht. Het aantal opzeggingen daalde tot een niveau dat we nog nooit eerder hadden gezien. Bestaande bezorgers bleven langer lopen dan voorheen en onze mailbox zat vol met bezorgers die graag wilde starten met een nieuwe bezorgwijk”.

Pim: “Hanneke, in ons 2e half jaar plan staan echter ‘marketing kosten bezorgers’ als vanouds. Hoe komt dat?”

Hanneke: “Tijden veranderen. Kijkend naar het huidige niveau en de voorspellingen die we hier altijd op los laten ziet de toekomst er uit, als de tijd vóór corona. We moeten rekening houden met de populariteit van vóór corona. Kijk maar naar onderstaande grafiek. In maart 2020 zien we opeens een toename in de index van 14 naar 100. Vervolgens zie je 2x een extra lift door de lockdowns die volgden. Bezorgen werd zelfs gezien als hét alternatief op de avondklok, hierdoor volgden er weer 2 aanmeldpieken”.

trends

Pim: Leo, zijn die veranderingen al merkbaar binnen ons bezorgnetwerk?
Leo: “Zeker de eerste haarscheurtjes worden al zichtbaar. Zo zit het aantal opzeggers inmiddels weer op het niveau van vóór Corona. Daarnaast neemt het aantal aanmeldingen ook af. Persoonlijk verwacht ik in september weer op het niveau van voor corona te zijn”.

Is er een mogelijkheid om de huidige kwaliteit standaard vast te houden?
Hanneke: “Misschien niet. Maar we hebben er al wel alles aan gedaan”.
Leo: “Ik verwacht dat onze strategie van het afgelopen jaar zijn vruchten gaat afwerpen”.

Wat is die strategie? En wat hebben jullie er dan aan gedaan?
Hanneke: “Vanuit marketing hebben we landingspagina’s gemaakt op basis van de meest belangrijke zoekwoorden in combinatie tot de verschillende locaties. Bezorgers zoeken namelijk geen krantenwijk, Bezorgers zoeken een krantenwijk in de stad waar ze wonen en soms daarin nog gespecificeerd tot de wijk binnen de stad. Naast dat we dus de SEO kant hebben geregeld. Hebben we ons productie budget ingezet voor een fotoshoot, bezorgers instructie video’s en komen we eind van de zomer met een mooie premium richting onze bezorgers”.

Leo: “Ondanks dat de bezorgers voor het oprapen lagen is er vanuit Marketing enorm geïnvesteerd in ons bestaande en toekomstig bezorgnetwerk. Vanuit bezorging en ICT voegen we daarbij ook nog eens een nieuwe bezorgers App aan toe. Naast dat bezorgers daar alle meest gestelde vragen kunnen zien. Hebben ze direct toegang tot alle nodige informatie om het werk beter en efficiënter te doen”.

Wat denk je als we dit niet hadden gedaan, hoe zouden we er dan voorstaan?
Hanneke: “Wil je echt het eerlijke antwoord Pim? We zouden F#CKED zijn… Voor Corona hadden we concurrentie op bezorgers zitten vanuit andere verspreidorganisaties. Deze zijn nu weg of komen door het niveau verschil niet meer mee in de battle om bezorgers. Onze concurrent is namelijk geen verspreidorganisatie. Onze concurrent is tijd, sociaal netwerk, horeca en supermarkten”.

Leo: “Dan waren we geen haar beter geweest dan elke andere verspreider in Nederland. Ik ben vooral trots dat we dit wel hebben gedaan. Zo bouwen we aan een betere toekomst en blijven we niet alleen trouw aan de cultuur van All-Inn maar ook aan de slogan. Wij zijn All-Inn. Wij hebben alles in huis om jouw klant te bereiken. Want eerlijk, hoe wil je dat doen zonder bezorger?”