Het geheim van succesvolle sinterklaasfolders

Succesvolle sinterklaasfolder

De decembermaand komt eraan en dat betekent dat Sinterklaas met zijn stoomboot vol cadeautjes de aandacht van jong en oud trekt. Het verspreiden van een sinterklaasfolder samen met de huis-aan-huiskrant is een slimme zet om de aandacht van potentiële klanten te trekken. In deze blog geven we je handige tips om een sinterklaasfolder te maken die op ieders verlanglijstje staat.

Kies een sterk thema
Voordat je in je creatieve ontwerpbubbel gaat kies je een doelgroep, thema en een duidelijke boodschap voor jouw folder. Of het nou gaat om speciale sint-aanbiedingen, verlanglijstje must haves of een unieke sinterklaaservaring, houd het thema centraal tijdens het ontwerpproces.

Aantrekkelijke cover
De cover is het eerste wat je ziet, kies dus voor een opvallend ontwerp waardoor je het sinterklaasgevoel tot in de puntjes van je tenen voelt. Zorg ervoor dat de bedrijfsnaam en belangrijkste boodschap direct de aandacht trekken. Dit kun je bijvoorbeeld doen door een mooie afbeelding en opvallende fonts te gebruiken.

Houd het overzichtelijk
Een overzichtelijke folder leest het lekkerste! Vermijd het gevoel dat je krijgt bij een kamer vol uitgepakte cadeaus en verfrommeld inpakpapier. Dit kun je doen door korte teksten in je folder te gebruiken en opvallende koppen en duidelijke zinnen toe te voegen.

Trek extra aandacht
Wil je dat de hulpsinten de winkel induiken na het lezen van jouw folder? Voeg dan iets extra opvallends toe aan je folder. Denk aan een leuke give away op een andere papiersoort: stickers, een poster of kleurplaat. Als de kleintjes tevreden zijn, zijn de volwassenen dat ook ;-).

Call-to-Action
Vergeet niet om een duidelijke call-to-action en je contactinformatie toe te voegen aan je folder. Zo moedig je lezers aan om in beweging te komen. Voordat je het weet is niet alleen sinterklaas aangekomen in Nederland maar stroomt jouw (online) winkel ook vol met bezoekers.

Wil je meer weten over het verspreiden van reclamedrukwerk rondom de feestdagen? Bel dan naar All-Inn op 0571 – 274137 of stuur een mailtje naar verkoop@verspreidingen.nl.