Nom Folder monitor 2018 wat bereikt de folder

Folders. Wie leest ze niet?

Volgens onderzoek van GFK, het NOM Folder Monitor 2018 in opdracht van de DDMA, leest ruim 77% van alle Nederlanders folders! Maar wat doet de gemiddelde Nederlander nou eigenlijk na het lezen van een folder? In het NOM-Folder-Monitor lees je het allemaal.

Folder blijkt lekker Hollands

Hollandser kan niet: 77% van de lezers van papieren folders leest deze vooral om op de hoogte te zijn van aanbiedingen. Andere redenen zijn voor de ontspanning/leuk om te lezen (44%) en het opdoen van inspiratie (35%). 1 op de 3 mensen leest een digitale folder; dat zijn 4,6 miljoen Nederlanders. Het aantal app-gebruikers neemt niet toe en blijft met 2,3 miljoen Nederlanders (17%) gelijk. De digitale folder lezers zijn vaker vrouw en zijn vaker verantwoordelijk binnen een huishouden voor de boodschappen. Merendeel van de digitale folder lezers doet dit naast digitaal ook nog steeds op papier. Lekker tijdens de koffie of thee inspiratie opdoen voor het boodschappenlijstje maar natuurlijk ook de woning en tuin.

Nieuw in het NOM folder monitor

Dit jaar zijn er een aantal specifieke vragen omtrent A-merken toegevoegd aan het onderzoek. Volgens Pim Jansen van All-Inn Verspreidingen een geweldige aanvulling. 1/3 van de folder lezers geeft namelijk aan graag folders te lezen van A-merken. Dit sluit perfect aan op het lopende onderzoek van All-Inn Verspreidingen binnen deze A-merken.

Nieuwe folders zullen binnenkort de consument gaan verrassen en het totale pakket van meerwaarde voorzien, volgens Jansen.
A-merken waren jarenlang sceptisch over de folder maar zien na diverse testen dat folders unieke acties opleveren, welke lokaal zeer goed toepasbaar zijn.

Folder voorbeelden

Voorbeelden ten overvloed, zo zag All-Inn Verspreidingen tijdens testen met diverse A-merken. Resultaten oplopend tot 320% meer verkoop van specifieke producten zijn geen uitzondering. Uiteraard is van belang hoe de folder wordt ingezet. Kies je voor een gestanste folder, premium of sample trek je uiteraard meer aandacht dan de standaard A4/A5 formaten.

NOM folder monitor 2018

52 pagina’s onderzoek over de folder lezen? Hoe deze in te zetten en waar de kansen liggen?

Hier download je het NOM-Folder-Monitor-2018

Op de hoogte blijven van andere onderzoeken? Of als A-Merk inzicht verkrijgen in het uitgebreide onderzoek van All-Inn Verspreidingen?

Neem dancontact met ons op!