Bezorger Rijn en Veluwe (16) beklimt Alpe d’Huez

Matthijs Bartels

Op 1 juni aanstaande beklimt krantenbezorger Matthijs Bartels uit Renkum al fietsend de Alpe d’Huez. De bezorgbaas van All-Inn Verspreidingen hangt voor één week zijn fietstas aan de wilgen om deel te nemen aan het unieke sportevenement Alpe d’HuZes.

Bij Alpe d’HuZes wordt zoveel mogelijk geld ingezameld voor onderzoek naar kanker en naar verbetering van de kwaliteit van leven van mensen met kanker. Op één dag beklimmen 5.000 deelnemers de berg onder het motto ‘opgeven is geen optie’.

‘Ik weet hoe heftig ziek-zijn is’
Matthijs vertelt openhartig: ,,In mijn omgeving komt niet alleen kanker voor, een van mijn ouders heeft een vorm van langdurig ziek-zijn. Als zestienjarige weet ik dus hoe heftig ziek-zijn kan zijn. Door samen met enkele medeleerlingen en docenten van het Dorenweerd College deel te nemen aan Alpe d’HuZes kan ik bijdragen aan meer geld voor onderzoek naar én genezing van kanker. Daar gá ik voor.”

‘Ook krantenlopen is een vorm van training’
Matthijs: ,,We mogen maximaal zes keer de Alpe d’Huez op. Ik doe mijn best om zo vaak mogelijk naar boven te gaan. Eén beklimming staat voor 14,3 kilometer omhoog met een gemiddeld stijgingspercentage van 7,8%. Ik train in de weekenden om fysiek gezond te blijven en geen blessures op te lopen en probeer natuurlijk ook doordeweeks zoveel mogelijk te bewegen.”

Het bezorgen van de Rijn en Veluwe draagt bij aan de training van Matthijs. Hij is al een aantal jaar bezorger bij All-Inn Verspreidingen: ,,Ik ben lekker actief bezig, dat is altijd fijn. Daarnaast doen de reacties van bewoners mij goed, zij zijn blij dat ze door weer en wind hun huis-aan-huiskrant ontvangen. Dit wil ik niet zomaar opgeven.”

‘Opgeven is geen optie’
Inwoners van Renkum hoeven niet bang te zijn dat zij tijdens de deelname van Matthijs aan Alpe d’Huzes de Rijn en Veluwe niet ontvangen, zijn broertje neemt de wijk een keertje over en zorgt ervoor dat de krant netjes op tijd in de bus ligt.

All-Inn draagt het initiatief een warm hart toe en is daarom shirtsponsor van het team van Matthijs. Help jij ook een handje? Matthijs streeft er naar om € 2500,- op te halen voor Stichting Alpe d’HuZes. Doneren kan hier.