Invoering JA/JA-sticker

In 2018 heeft de JA/JA-sticker zijn introductie gehad. Met een JA/JA-sticker op de brievenbus ontvangt de consument ongeadresseerd reclamedrukwerk (folders) en huis-en-huisbladen. Het principe is heel eenvoudig: de Ja-sticker draait het Nee-sticker systeem om. Dat betekent dat je actief moet aangeven dat je nog ongeadresseerde folders wilt ontvangen. Brievenbussen zonder JA/JA-sticker ontvangen standaard geen ongeadresseerde reclamefolders meer.

ja sticker

Ja-sticker en de JA/JA-sticker

Er is zowel een JA-sticker als een JA/JA-sticker in omloop. De JA-sticker wordt vanuit de branche verspreid. De JA/JA-sticker is vanuit de gemeente beschikbaar gesteld. Beide stickers zijn geldig. De gemeente Rijssen-Holten, vorig jaar nog verkozen tot "meest vriendelijke gemeente voor ondernemers”, is met ingang van 1 januari 2021 ook over op de JA/JA-sticker.
De JA/JA-sticker is alleen nog actief in gemeentes die een opt-in beleid voeren, lees hieronder welke dat zijn.

ja-sticker

Mis geen aanbiedingen meer!

Is in jouw gemeente ook gekozen om dit opt-in beleid te voeren? Mis geen aanbieding, maar steun ook de lokale winkeliers door een JA/JA-sticker of de Ja-sticker op je brievenbus te plakken. Wil je weten in welke gemeentes er reeds vóór de invoering van de Ja-sticker is gekozen, hieronder vind je een overzicht van de betreffende gemeentes.

Ja-sticker folder

JA/JA-sticker actief.

 • Amsterdam
  Utrecht
  Tilburg
  Haarlem
  Den Haag
  Leiden
  Rotterdam
 • Rijssen - Holten
  Pijnacker - Nootdorp
 • Baarn

Hier vind je het uitgebreide overzicht van de postcodes, met de Ja-sticker, in de hierboven genoemde plaatsen.

JA/JA-sticker nog niet actief.

In onderstaande gemeentes is de ingangsdatum van de Ja-sticker nog niet duidelijk of het raadbesluit om de Ja-sticker in te voeren nog niet genomen.

 • Maassluis
  Vlaardingen
  Schiedam
  Bergeijk
  Geldrop - Mierlo
  Kapelle
deurstickers

Brievenbus stickers

 • Er zijn veel verschillende brievenbus stickers in omloop, van een 'nee-nee' tot aan de JA/JA sticker. Hiernaast vind je het totale overzicht van de brievenbus stickers die op de markt zijn, inclusief de betekenis van iedere sticker.

Dit zijn de gemeenten die voorlopig afzien van de invoering van de opt-in regeling*;

Laarbeek
Westland
Alphen aan de Rijn
Boxtel
Hellevoetsluis
Pumerend
De Wolden
West Betuwe
Almere
Ede
Westerwolde
Vlissingen
Velsen
Amstelveen
Den Bosch
Heeze Leende
Zaltbommel
Barneveld
Woerden
Alkmaar

Dit zijn de (voorlopig bekende) gemeenten die niet eerder dan 2021 beslissen over de invoering van de opt-in regeling*

 • Deventer
  Groningen
  Hengelo
  Zoetermeer
contact All-Inn

Vragen over bovenstaande gemeentes of een andere gemeente? Neem contact met ons op! • *Disclaimer. De website wordt met grote zorg samengesteld. Echter kan niet worden voorkomen dat een gemeenteraad plots besluit om de Opt-in in te voeren. Of dat door een rechtszaak de invoering wordt vertraagd. Er kunnen geen rechten worden ontleend aan de hand van deze informatiesite.

Wij zijn All-Inn. Wij hebben alles in huis om jouw klant te bereiken.

VRAAG EEN OFFERTE AAN