Schrijf alsof het gedrukt staat

Internationale dag van de persvrijheid

Het is vandaag 3 mei en ‘Internationale Dag van de Persvrijheid’. Als verspreider van huis-aan-huiskranten en dagbladen grijpen we dit moment aan om te benadrukken hoe belangrijk persvrijheid is. Kranten spelen een belangrijke rol in de gemeenschap door feiten te onderzoeken en het (lokale) nieuws te delen.

Gelukkig hebben wij deze vrijheid in Nederland. Onze journalisten kunnen schrijven wat ze willen, zonder dat ze daarvoor gestraft worden. Helaas is dat in sommige landen niet het geval, vandaag de dag worden journalisten nog steeds tegengewerkt. En daarom is het zo belangrijk om te blijven vechten voor persvrijheid.

Op deze Internationale Dag van de Persvrijheid geven we daarom een shoutout aan alle journalisten en andere media-experts die in de frontlinie staan en hard werken om de waarheid te achterhalen en te delen met het publiek.

Laten we blijven werken aan een samenleving waarin transparantie en openheid wordt gewaardeerd en gestimuleerd. Dan blijven wij met trots het nieuws verspreiden.